Her får du en række gode råd til dit husbyggeri, så din boligdrøm bliver til virkelighed – og ikke ender som et sandt mareridt.

1. Brug hjertet og spørg hjernen

Når du skal vælge beliggenhed, byggegrund, arkitektur og plantegning, så brug din hjerne til at stille alle de kritiske spørgsmål, og prøv så efter, om det mærkes rigtigt i hjertet. For det er huset, som du skal bo i – forhåbentlig de næste mange år.

 

2. Tænk 20 år frem

Når du bygger hus, er du tilbøjelig til at tænke dine behov nu-og-her ind i byggeriet. Tænk på, hvordan behovene kan ændre sig over de næste 20 år, eksempelvis hvis der kommer børn, eller børnene skal flytte hjemmefra. Derfor er det altid en god idé at få lavet en fremtidssikret plantegning.

 

3. Få professionel rådgivning

Det er svært at vide alt om nybyggeri, tag derfor vores byggerådgivere med på råd i byggeprocessen, som har prøvet det før.

 

4. Gå efter erfaring og velkonsolideret

Når du skal vælge byggefirma, så gå efter nogle, der har prøvet det før. Tag et kig på byggefirmaets byggeproces, se referencer og tjek ikke mindst, at de også har styr på økonomien, således du ikke står med håret i postkassen halvvejs i forløbet.

Få inspiration i vores huskatalog

 

5. Kræv fastpris

Sørg for at få økonomisk sikkerhed i byggeriet. Få for eksempel en fast pris.

 

6. Glem ikke forbruget

Når du ser på boligbudgettet, så husk på, at opførelsesprisen alene ikke gør det. Husk også vand, varme, lys og vedligeholdelse.

 

7. Valg af materialer

Hvis du bygger et typehus, så skal du sikre dig, at du kan vælge de materialer, du synes om. Det gælder fx gulve, bordplader, armaturer, hårde hvidevarer, varmesystem m.m.

 

8. God kommunikation og klare aftaler

Undersøg om dine og byggefirmaets værdier stemmer overens. Og sørg for at aftale retningslinjerne fra start. Hvilke regler gælder? Hvad gør I, hvis der opstår uenighed? På den måde kan du i løbet af forløbet slappe af og glæde dig til at flytte ind i drømmehuset.

 

9. Få 1 års gennemgang

Sørg for, at 1 års gennemgang er en del af enterprise-kontrakten. Her skal byggefirmaet gennemgå fejl og evt. mangler, som ikke er blevet opdaget ved afleveringen. Dette er med til at give dig som kunde en sikkerhed for at dit drømmehus er som det skal være.

 

Vil du vide mere om Skanlux Byggefirma.