Hjælp til byggegrundskravene
Beliggenhed er ikke det eneste du skal kigge efter, når du skal købe grund til drømmehuset. Det er regler som f.eks.: bebyggelsesprocent, byggelinjer, lokalplan, højdegrænse-planet og ikke mindst fremtidsmulighederne for både hus og grund, der kan forhindre, at dit nye helårshus bliver præcis som du ønsker. Som nybygger kan det være svært at finde rundt i de mange regler.
Men der er hjælp at hente. Hos Skanlux har vi nemlig mange års erfaring i at bygge nyt hus, og vi hjælper dig gerne med at finde rundt i reglerne, uanset om du allerede har købt en grund eller set på en.
Værd at overveje, når du skal bygge nyt hus
Til at starte med kan det virke uoverskueligt, hvordan du skal få ført dine boligdrømme ud i livet. Men når du står på den anden side, vil du opleve, at glæden ved at flytte ind i et helt nyt hus, opvejer alle spekulationerne.
Her har vi samlet nogle af de overvejelser, du med fordel kan gøre, inden du går i gang med at bygge nyt hus.
Hvad er budgettet for dit husbyggeri?
Du har sikkert allerede en ide om din drømmebolig i hovedet. Inden dine ønsker bliver til konkrete arkitekttegninger, kan det være en god ide at få et overblik over, hvad dit byggebudget er, og måske tænke i en plantegning. Hvilken pris vil du give for et nyt hus, og er dine boligdrømme realistiske i forhold til din økonomi?
Hvor skal dit nye hus ligge?
Der er mange ting, der spiller ind på, hvor du skal vælge at bygge dit familiehus. Tænk over, hvad der er vigtigt for dig og din familie. Skal huset for eksempel være med udsigt til vandet, tæt på mark og skov, med kort afstand til motorvej, i et nybyggerkvarter eller noget helt andet?
Overvej for eksempel:
-
Hvordan er indkøbsmulighederne, skolerne i området og foreningslivet?
-
Hvordan er støjkilderne i nærheden – motorvej, hovedvej eller toggener?
-
Hvordan ser lokalplanen ud – er der nyt nybyggeri på vej i umiddelbar nærhed
-
Hvordan er mulighederne for at sælge huset i kvarteret, hvis det en dag bliver aktuelt?
-
Hvordan er byggegrunden i forhold til dine boligdrømme – kuperet, skrånende eller plan?