Hjælp til byggegrundskravene
Beliggenhed er ikke det eneste du skal kigge efter, når du skal købe grund til ønskehuset. Det er regler som f.eks.: bebyggelsesprocent, byggelinjer, lokalplan, højdegrænse-planet og ikke mindst fremtidsmulighederne for både hus og grund, der kan forhindre, at dit nye helårshus bliver præcis som du ønsker. Som nybygger kan det være svært at finde rundt i de mange regler.
Men der er hjælp at hente. Hos Skanlux har vi nemlig mange års erfaring i at bygge nyt hus, og vi hjælper dig gerne med at finde rundt i reglerne, uanset om du allerede har købt en grund eller set på en.
Værd at overveje, når du skal bygge nyt hus
Til at starte med kan det virke uoverskueligt, hvordan du skal få ført dine boligdrømme ud i livet. Men når du står på den anden side, vil du opleve, at glæden ved at flytte ind i et helt nyt hus, opvejer alle spekulationerne.
Her har vi samlet nogle af de overvejelser, du med fordel kan gøre, inden du går i gang med at bygge nyt hus.
Hvad er budgettet for dit husbyggeri?
Du har sikkert allerede en ide om din drømmebolig i hovedet. Inden dine ønsker bliver til konkrete arkitekttegninger, kan det være en god ide at få et overblik over, hvad dit byggebudget er, og måske tænke i en plantegning. Hvilken pris vil du give for et nyt hus, og er dine boligdrømme realistiske i forhold til din økonomi?
Hvor skal dit nye hus ligge?
Der er mange ting, der spiller ind på, hvor du skal vælge at bygge dit familiehus. Tænk over, hvad der er vigtigt for dig og din familie. Skal huset for eksempel være med udsigt til vandet, tæt på mark og skov, med kort afstand til motorvej, i et nybyggerkvarter eller noget helt andet?
Overvej for eksempel:
- Hvordan er indkøbsmulighederne, skolerne i området og foreningslivet?
- Hvordan er støjkilderne i nærheden – motorvej, hovedvej eller toggener?
- Hvordan ser lokalplanen ud – er der nyt nybyggeri på vej i umiddelbar nærhed
- Hvordan er mulighederne for at sælge huset i kvarteret, hvis det en dag bliver aktuelt?
- Hvordan er byggegrunden i forhold til dine boligdrømme – kuperet, skrånende eller plan?
Hvilken type arkitektegnet hus skal du bygge?
Funkis, ensidig taghældning, et hus i 2 plan eller måske en nyfortolkning af det traditionelle sadeltagshus? Et mere traditionelt parcelhus? 200 kvadratmeter, køkken/alrum og med 2 badeværelser? Og hvad med kælder? Har du overvejet at bygge hus med niveauforskydning for at få plads til en kælder? Eller at bygge med sadeltag for at få loft til kip og rummelighed? Du har måske allerede gjort dig nogle tanker om, hvordan dit nye hus skal se ud?
Vores erfaring er, at du som nybygger ofte er optaget af dine boligbehov nu og her. Vi anbefaler dig derfor, at du forsøger at tænke nogle år frem i tiden. Sådan at du ender med at få et nyt hjem, der også lever op til dine behov om 10 år.
Overvej for eksempel:
- Hvor stort skal huset være (også om 10 år) – plads til familieforøgelse, teenagere og aktivitetsrum, hjemmekontor eller din hobby?
- Hvad med kælder – en kælder er egnet til mange formål, som nemt kan ændre sig med tiden – fra aktivitetsrum og depotrum til hjemmebiograf og vinkælder.
- Hvordan skal huset indrettes? I et plan, 2-plan, køkken/alrum, multirum og med kælder?
- Hvad med materialerne? Nemme og nemme at vedligeholde?
- Hvilke energikilder? Jordvarmeanlæg, solceller eller fjernvarme?
Det handler om dine behov, når du bygget nyt. Det er dig, der bestemmer beliggenheden, og hvordan huset skal se ud. Fordelen ved at bygge nyt familiehus er samtidig, at du får et hus, der kræver mindre mindre vedligeholdelse og renovering. Du er også garanteret et hus, der som standard er opført med energioptimering til fremtidens krav.
Skanlux er en solid samarbejdspartner
Hos Skanlux har vi opnået AAA (Trippel-A), den højeste kreditværdighed man kan opnå. For at opnå en AAA skal man være særdeles økonomisk velfunderet og kunne imødekomme aktuelle betalingsforpligtelser.
Overvejer du at bygge nyt hus?
Vi vil elske at høre om det. Kontakt os for at høre mere om nyt helårshus.
Book et uforpligtende møde