Overvejer du at udleje dit sommerhus, når du ikke selv bruger det, så kan du blive lidt klogere på regler, økonomi, forsikring og gode ideer på denne side.

Optimeret til udlejning

Alle Skanlux sommerhuse er optimeret til udlejning, det gælder både materialer og planløsning. I vores populære poolhuse til mange personer er faciliteterne tilpasset det antal personer, huset kan rumme, f.eks. kan der være flere opvaskemaskiner, ovne m.m.

Aktivitetshuse med aktivitetsrum og sommerhuse med pool er også et kæmpe hit blandt turister, overvejer du udlejning vil vi gerne give dig nogle råd omkring de to hustyper, som vi specialister i at bygge - kontakt os på 70 21 45 21.

Vi er i løbende dialog med de førende udlejningsbureauer i Danmark, så vi ved hvilke tendenser der rører sig og hvad lejerne efterspørger, lige nu er udendørs spa meget efterspurgte.

Vidste du at Skanlux er det byggefirma der sælger flest udlejningssommerhuse? Derfor får du altid en specialiseret rådgivning af os uanset om du skal bygge sommerhus, aktivitetshus eller poolhus til delvis udlejning. Vi kan selvfølgelig også sørge for udlejningsbudgetter.

 

Skanlux Aqua+ sommerhus. Luksus og komfort i topklasse.

Hvor meget må du udleje?

Det er ikke tilladt at udleje sit sommerhus hele året rundt. Du kan uden begrænsninger udleje dit sommerhus i sommerperioden, der går fra 1. marts til 31. oktober. I vinterperioden fra 1. november til udgangen af februar må du derimod kun udleje dit sommerhus i sammenlagt 9 uger. Det betyder, at du i alt kan udleje dit sommerhus i 41 uger på et år.

Det er heller ikke tilladt udelukkende at bruge sit sommerhus til udlejning. Det vil blive betragtet som erhvervsmæssig udlejning og kræver en særlig tilladelse fra Erhvervsstyrelsen. Udlejning skal kombineres med egen brug.

Fakta fra november 2021. Vi anbefaler, at man selv orienterer sig om de gældende regler.

Se Erhvervsstyrelsens fakta
Skanlux Trend sommerhus fyldt. Arkitekttegnet sommerhus

Hvad koster det at udleje?

Efterspørgsel på sommerhuse til udlejning er stor, og udlejningsbureauerne vil gerne have nye sommerhuse til udlejning. Der er især stor efterspørgsel på større huse med aktiviteter.

Et bureau tager en provision af lejeindtægten på mellem 25% og 40%. Bureauet står for alt det praktiske vedr. udlejningen, og de har styr på udlejningsreglerne. Hos Skanlux samarbejder vi med flere af de store danske udlejningsbureauer, og vi hjælper dig gerne med at få en attraktiv aftale.

Ønsker du selv at stå for udlejning af dit sommerhus, kræver det, at du selv står for alt rengøring, vedligeholdelse, nøgleudlevering m.m. Du skal også selv lave indberetning til SKAT samt have helt styr på udlejningsreglerne.

De fleste af vores kunder vælger at udleje deres sommerhus gennem bureau, og det forstår vi godt. Vi anbefaler at man vælger et bureau, som er medlem af Feriehus Udlejningsbrancheforening.

Læs om vores udlejningssommerhuse
Skanlux Aqua poolsommerhus
Skanlux sommerhus aktivitetsrum

Udlejning via to bureauer

Er du den heldige ejere af et af vores populære poolhuse Aqua eller Aqua+ kan vi som de eneste i Danmark tilbyde udlejning gennem to bureauer på samme tid via vores eget udlejningsbureau VillaVilla samt Dancenter, sol & Strand eller Novasol/Dansommer. Det øger udlejningen og sikrer dig et optimalt driftsoverskud - år efter år.

I 2003 startede vi udlejningsbureauet - VillaVilla (tidligere luksushuse.dk) - som har specialiseret sig i udlejning af større luksussommerhuse med pool, spa, sauna og aktivitetsrum.

Hos VillaVilla kan dit sommerhus udlejes til miniferie. Det betyder, at dit sommerhus ikke kun kan udlejes fra lørdag til lørdag, men også til en forlænget weekend. Det giver en stabil udlejning året rundt.

Vi tør godt sige, at vi kan tilbyde det bedste udlejningskoncept i Danmark.

Læs mere om VillaVilla

Skat og udlejning

Bundfradraget for sommerhusudlejning reguleres hvert år. I 2023 er bundfradraget for Sommerhusudlejning gennem et bureau fastsat til 44.500 kr. Det betyder, at de første 44.500 kr., du tjener på at udleje dit sommerhus, er skattefri.

Hvis dine lejeindtægter overstiger bundfradraget, skal du betale skat af lejeindtægterne. Der er et skattefrit fradrag på yderligere 40% på den indtægt, der overstiger bundfradraget og herefter betales kapitalindkomstskat som i Danmark er maximalt 42%.

Når du udlejer gennem et udlejningsbureau, sørger de for indberetningen til SKAT. Det eneste, du skal gøre, er at tjekke din årsopgørelse.

Fakta januar 2022.

Læs mere på fbnet.dk
Skanlux Aqua+ sommerhus. Luksus og komfort i topklasse.

Styr på forsikringen

Opstår der skader eller tyveri, når du udlejer dit sommerhus, er det vigtigt at have styr på forsikringen. Som udgangspunkt er det din egen fritidshusforsikring, der dækker.

Men ved forsikringsselskabet ikke, at du udlejer dit sommerhus, kan selskabet måske betragte dig som underforsikret, og så dækker de måske ikke tyveri eller skader forårsaget af lejere. Nogle forsikringer dækker heller ikke tyveri, hvis der ikke er tegn på indbrud.

Udlejer du via et bureau, er de behjælpelige med forsikringsmuligheder, da det er vigtigt for dem, at du føler dig sikker/tryg, når du udlejer dit sommerhus. Nogle udlejningsbureauer har adgang til specielle forsikringsaftaler, der også dækker lejetab, ødelagt indbo, hærværk etc., som din egen fritidshusforsikring oftest ikke dækker, hvis uheldet skulle være ude.

Skanlux Aqua+ sommerhus. Luksus og komfort i topklasse.

Populære aktivitetshuse

Sommerhuse med aktiviteter kan underholde året rundt og det forlænger sæsonen for både dig og dine eventuelle lejere.

Vi har siden 2002 specialiseret os i at tegne og bygge sommerhuse fyldt med lækre og sjove faciliteter - også kaldet aktivitetshuse.

Vi kan indenfor vores tre serier af traditionelle sommerhuse Trend, Trend Basic og Classic tilbyder aktivitetshuse med aktivitetsrum, spa og sauna, men vi har også vores populære poolhuse Aqua og Aqua+ som både har aktivitetsrum, pool, spa og sauna.

Kontakt os på 70 21 45 21, så finder vi sammen ud af hvilket sommerhus, der passer til dine behov, ønsker og økonomi.

Læs om fordelene ved aktivitetshuse
Skanlux Aqua poolsommerhus
Skanlux Aqua pool sommerhus aktivitetsrum
Skanlux Aqua poolsommerhus

Poolhuse med overskud

Går du og drømmer om eget sommerhus med plads til familie og venner. Et sommerhus med masser af underholdning og en god økonomi, så vores poolhuse det du søger.

Vi har to typer poolhuse: Aqua som er vores hyggelig og klassisk serie samt vores nye eksklusive og moderne serie Aqua+. Begge serier består af forskellige modeller af underholdende familiesommerhuse med aktiviteter og lækre poolrum. Populære sommerhuse for alle aldre og samtidig en sikker og sjov investering, som I selv har stor fornøjelse af. Hvis du vil udleje i de perioder, hvor du ikke selv bruger huset, kan det samtidig udgøre en god forretning.

Hvis du investerer i et Aqua eller Aqua+ poolhus, investerer du ikke kun i en god økonomi. Den bedste investering er den kvalitetstid og det samvær du får med familie og venner.

Læs om fordelene ved poolhus
Skanlux poolhus Aqua og Aqua+

Gode råd til dig der ønsker at udleje dit sommerhus

Alle vores sommerhuse er velegnet til udlejning, men her har du alligevel et par gode råd:

 • Førstehåndsindtrykket er vigtigt, så sørg for indbydende udendørsarealer
 • Aktivitetsrum med billard, bordtennis m.m. er populært
 • Husstørrelse – bedst med min. 4 soverum og 2 badeværelser
 • Gerne et hus opdelt i 2 afdelinger til 2 familier
 • Beliggenhed – kendte områder og tæt på kysten giver bedre udlejning
 • Lokalområdet skal byde på aktiviteter
 • Faciliteter i huset – alt i hårde hvidevarer, spabad, sauna, god terrasse, grill, aktivitetsrum
 • Senge helst boxsenge som kan sættes sammen til dobbeltsenge (ikke køjesenge)
 • Gode madrasser og dyner er vigtig for komforten
 • Udendørs spa og udekøkken øger husets attraktivitet
 • Legeredskaber og spil; fodboldmål, stangtennis, kroket m.v.
 • Indret huset så det er brugervenligt og nemt at rengøre
 • Sørg for at møbler m.v. kan “tåle” at blive brugt
 • Godt med skabsplads til tøj m.m.
 • Køkken/alrummet skal kunne rumme gæsterne
 • Husk både god læse- og hyggebelysning i opholdsrummene
 • Et fladskærms-TV med gode kanaler i stuen
 • En god og stabil internetforbindelse er et must
 • Gryder, service, potter og pander skal passe til det antal gæster, huset kan rumme
 • Gulvvarme giver ekstra komfort på badeværelserne
Byg sommerhus med Skanlux Byggefirma.

Kan vi hjælpe dig?

Har du flere spørgsmål omkring udlejning, eller vil du gerne have vores hjælp til at afklare om dit nye sommerhus skal anvendes til udlejning, så kontakt os på 70 21 45 21 eller kontakt en af vores salgschefer.

Søren Rowlandson Milo
Salgsdirektør & medindehaver
Skanlux Aqua poolsommerhus

Kan vi hjælpe dig?

Har du flere spørgsmål omkring udlejning, eller vil du gerne have vores hjælp til at afklare om dit nye sommerhus skal anvendes til udlejning, så kontakt os på 70 21 45 21 eller kontakt en af vores salgschefer.

Claus Petersen
Salgschef Øst
Claus Petersen
Skanlux Aqua sommerhus

Kan vi hjælpe dig?

Har du flere spørgsmål omkring udlejning, eller vil du gerne have vores hjælp til at afklare om dit nye sommerhus skal anvendes til udlejning, så kontakt os på 70 21 45 21 eller kontakt en af vores salgschefer.

Jan Risbæk Olesen
Salgschef Vest
Jan Risbæk Olesen

Følg @skanluxbyggefirma

Find inspiration til dit sommerhus på vores Instagram.