Skøn natur og masser af oplevelser

Møn er værd at opleve

Moen Klint at summer - Denmark

Klintholm Havn

Klintholm Havn er en lille havneby med en stor havn på det østligste af øen Møn med godt 200 indbyggere. Klintholm havn består af en fiskerihavn og en stor marina med ca. 200 pladser samt en børnevenlig badestrand. Derudover er der flere restauranter, hvor man kan nyde sin mad med god udsigt til havnen.

Besøg f.eks. Restaurant Klintholm som ligger i det gamle fryserum på Klintholm Havn. En fiskerestaurant som serverer lækre fiskespecialiteter. De er kendt for deres særlige fiskebuffet, som du kan nyde i de lyse lokaler eller på den store udendørs terrasse, alt imens man har udsigt over Klintholm havn.

Der er desuden gode busforbindelser fra Klintholm Havn til Møns Klint, øens mange kunsthåndværkere og til Stege, som er en af Danmarks mest spændende handelsbyer med masser af små specialbutikker.

Historisk bygning med både og badebro

Børnevenlige badestrande

Ved siden af Klintholm Havn finder du en dejlig børnevenlig strand i flot klitnatur. Husene er placeret ca. 100 m fra stranden, så I kan nemt bruge stranden både morgen, middag og aften - året rundt.

Vil I opleve andre strande, er der rig mulighed for det på Møn f.eks. Ulvshale, Råbylille og Hårbølle Strand. Uanset hvilken strand I tager til, er der mulighed for at bygge sandslotte, spille bold, solbade, fange krabber og bare slappe af i solen med en god bog.

De fleste strande på Møn har blåt flag som bevis på, at badevandet er i top. Der findes også skønne naturstrande med tang og ålegræs.

Husk også at kigge mod stjernerne når mørket sænker sig! Møn har papir på stjernehimlen, og det er et nattebesøg værd!

Skøn sandstrand med blåt vand nær havn

Perfekt til fiskeri

Klintholm Havn er også et glimrende sted for fiskeri, hvor det er muligt at fange havørred, hornfisk, fladfisk samt ål og aborre.

I forår og efterår fiskes der efter havørred, og fra starten af maj måned er der også masser af hornfisk.

Fiskeriet foregår fra Klintholm Havn og mod øst til Møns Fyr, her er lavvandet og vadning er nødvendigt, derfor er det en god ide at huske waders, når der skal fiskes efter hornfisk og havørred. Derudover er det også bedst, hvis der ikke er en for kraftig søndenvind.

Vil du fiske andre steder er dette også en mulighed for der er flere fiskesteder ved de mønske kyster. Start f.eks. din fisketur i House of Møn, hvor du kan få gode råd, guide til fiskepladser samt fiskebrochurer.

Fisker står i vand med fiskestang og holder stor fisk

Historiske oplevelser

Elsker du historier, kan du besøge Klintholm slotspark. Familien Scavenius ejer og bor på Klintholm og det har været i familiens eje i 7 generationer siden 1798. Klintholm gods er placeret i et af de smukkeste naturområder, vi har i Danmark, og indtil april 1980 var Møns Klint en del af Klintholm Gods. Men man solgte det til staten i forbindelse med en fredning af Høje Møn.

Godset har haft en stor betydning for området, og de forskellige aktiviteter og initiativer der er i og omkring Klintholm.

Klintholm Gods er ikke åben for offentligheden, men parken er åben, og man kan gå på den anlagte sti igennem parken.

Vil du opleve mere historie, kan du besøge nogle af øens familievenlige museer. SydkystDanmark har mange spændende museer, hvor I har mulighed for at fordybe jer i Danmarkshistorien på nye og sjove måder, blive klogere på dinosaurerne og tage på fossiljagt med stor chance for gevinst.

Grønne arealer i klintholm park

Besøg Møns Klint

Fra Klintholm Havn kan du hurtigt komme til Møns Klint et fantastisk sted for alle der elsker naturen. Klinten troner sig 128 meter op over havets overflade og kystlinjen er ca. 7 km lang. Synet af klinten vidner om de enorme naturkræfter, der har skabt Danmark.

Når du er der, skal du besøge GeoCenter Møns Klint. Danmarks seje sciencecenter. Her kan du lære og lege dig igennem Danmarks vilde fortid - 70 mio. år tilbage i tiden.

Kom med på jagt efter drabelige dinosaurer og lær om tertiærtiden, hvor 2/3 af alt liv uddøde pga. meteornedslag og supervulkaner, om kvartærtiden med gigantiske isgletsjere og skabelsen af det vilde landskab - og Danmarks flotteste natur på Møns Klint.

Over 20 aktiviteter venter på både små og store eventyrlystne - oplevelser nok til mere end ét besøg!

Udstilling af dyr i geocenter

Is skal der til

I lokalområdet har du selvfølgelig rig mulighed for at få en is - og elsker du is, er der én oplevelse du ikke må gå glip af på Møn. Møn har nemlig sit eget ismejeri, hvor du kan smage og købe fantastisk lækker is lavet på økologisk fløde, som ”produceres” lige i nærheden. Ismejeriet får nemlig mælken til flødeisen fra deres egne køer, som græsser hyggeligt i området omkring isbutikken. Her kan du også komme på rundtur i staldene og få mulighed for at ”klappe din yndlings-is”.

Rundt på Møn finder du masser af lokale specialiteter - om du trænger til lidt til den søde tand, et lækkert nybagt brød eller en velsmagende bøf til grillen, så kan du finde det de hyggeligste steder.

Inviter f.eks. dine smagsløg på besøg hos Møn Bolcher, Isle of Møn Spirits, Tjørnemosegård eller Møn Bryghus.

familiefar med børn spiser is og kæler for kalv

Du keder dig ikke på Møn

Møn er fyldt med gode seværdigheder, skøn natur og masser af smagsoplevelser.

Så elsker du vandring, cykling, fiskeri, ridning, kitesurfing, SUP, naturen, klatring, dykning, golf, fodboldgolf, gode spisesteder, kunst eller kulturelle oplevelser.

Eller måske skal du prøve Discovery Sejlads ved Møns Klint og se de hvide skrænter fremstå anderledes dramatisk fra vandet. Lyset og farverne i det azur-grønne vand fremstår meget intense fra båden, som nok er det bedste udsigtspunkt at opleve kyststrækningen fra. Der er mulighed for at spotte dyreliv både i vandet og nær kysten – har man skarpe øjne kan man måske nå at fange et glimt af verdens hurtigste fugl, vandrefalken, der bor og jager på skrænterne.

Med et sommerhus på Møn er der altid noget at give sig til.

Læs meget mere - besøg Møn guiden
Sejlads med klint i baggrund
Byg sommerhus med Skanlux Byggefirma.

Skal du være sommerhusejer på Møn?

Kontakt Søren, Claus eller Jan fra vores salgsafdeling, hvis du gerne vil sikre dig et af de skønne sommerhuse vi har til salg på Møn.

Eller kontakt os på 70 21 45 21.

Søren Rowlandson Milo
Salgsdirektør & medindehaver
Fritlagt portrætfoto af Søren Milo
Skanlux Aqua poolsommerhus

Skal du være sommerhusejer på Møn?

Kontakt Søren, Claus eller Jan fra vores salgsafdeling, hvis du gerne vil sikre dig et af de skønne sommerhuse vi har til salg på Møn.

Eller kontakt os på 70 21 45 21.

Claus Petersen
Salgschef Øst
Claus Petersen
Skanlux Aqua sommerhus

Skal du være sommerhusejer på Møn?

Kontakt Søren, Claus eller Jan fra vores salgsafdeling, hvis du gerne vil sikre dig et af de skønne sommerhuse vi har til salg på Møn.

Eller kontakt os på 70 21 45 21.

Jan Risbæk Olesen
Salgschef Vest
Jan Risbæk Olesen